Kérdés: Elvihetem a feleségemet autóval munkába / munkából? A rendőrség válasza


A hatóságok újabb válasszal szolgálnak a 3-as számú katonai rendelet alkalmazásával kapcsolatosan, a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozást illetően, írja a Libertatea.

Kérdés: Elvihetem a feleségemet autóval munkába / munkából?

A rendőrség válasza: Ha úgy ítélik meg, hogy indokolt, akkor megtehetik, éspedig úgy, hogy saját felelősségükre kitöltik a helyváltoztatás okát ismertető nyilatkozatot, és abban a katonai rendelet 1. cikkének d) pontjában foglaltakra hivatkoznak (az ebben szereplő indokok: gyermek gondozása / kísérése, idős, beteg vagy fogyatékkal élő emberek segítése vagy egy családtag halála).

Mint látható, az itt leírt helyzetek példaértékűek, de magyarázatot adnak a helyváltoztatás szükségességét illetően.

Egy ilyen helyzetet indokol, ha nem áll rendelkezésre tömegközlekedési eszköz, vagy ha az utazó jelentősebb mértékben ki van téve a fertőzés veszélyének (például mert a munkahelyre utazás során többször át kell szállnia, vagy sokat kell várakoznia a megállóhelyeken, stb.).

Olvassa el korábbi cikkünket is a kijárási tilalommal kapcsolatosan: mit lehet, mennyit lehet? A rendőrség 10 alapvető kérdésre válaszolt a 3. számú katonai rendelet alkalmazásával kapcsolatosan.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk