Koronavírus: a MOGYE is előállt valamivel


Léleksimogatással a koronavírus-járvány terjedése okozta negatív stressz ellen: ha a fertőző betegség kapcsán másként nem is, de legalább ezzel bekerül a hírfolyamba a magyar nyelvű oktatás önállósítását mereven elutasító Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE).

Online pszichológiai tanácsadással segítik a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem diákjait a koronavírus-járvány terjedése okozta negatív érzések és aggodalmaskodó feszültség levezetésében. A felsőoktatási intézet Diáktanácsadó és -tájékoztató osztálya szerint ezekben a napokban igen nagy mennyiségű ellenőrizetlen információ zúdul ránk, és ez jelentős mértékben növeli a bizonytalanság érzését, ezért az ilyen típusú segítségnyújtásnak fontos szerepe lehet abban, hogy megelőzzük, hogy a negatív gondolatok eluralkodjanak rajtunk.

Fotó: CSID

Dr. Cosmin Popa osztályvezető pszichológus ezzel indokolta a kezdeményezésüket, amely az intézmény valamennyi diákja számára elérhető, függetlenül attól, hogy milyen képzésben vesznek részt. A tanácsadási szolgálat igénybe vételéhez elégséges egy emailt küldeni a kezdeményezőknek, akik válaszukban ismertetik, hogy melyik napon, hány órától és milyen internetes platformon lehet igénybe venni a szakemberek segítségét.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk