Koronavírus. Kiemelkedően magas a gyógyultak aránya Maros megyében


Az igazgató tudja is, hogy ez mivel magyarázható.

Maros megyében országos viszonylatban az egyik legmagasabb gyógyulási aránnyal büszkélkednek az egészségügyi hatóságok: az új koronavírussal fertőzött betegek több mint 60%-a helyrejött, a 608 személy közül 336-ot gyógyultnak nyilvánítottak, és hazaengedtek.

A biztató eredményt azzal magyarázza a Maros Megyei Klinikai Kórház igazgatója, hogy az itteni szakemberek folyamatosan tájékozódnak a Covid-19 betegség alakulásáról, valamint a gyógyítással kapcsolatos legújabb módszerekről, és hogy a terápiás tevékenységet folyamatosan frissülő megközelítésben végzik. Daniel Porav-Hodade hozzátette,

komplex terápia áll rendelkezésre a Maros Megyei Klinikai Kórházban,

amelyet az egyes betegeken az ő egészségi állapotuknak megfelelően alkalmaznak, a betegség klinikai formájának súlyossága és az egyidejűleg alkalmazott különböző gyógyszeres kezelések esetleges kölcsönhatásai függvényében – idézte az igazgató magyarázatát az AGERPRES.

A Maros megyei egészségügyi igazgatóság adatai szerint nálunk az új koronavírussal fertőzött 608 személy közül 336-ot meggyógyítottak, 51-en állnak kórházi ellátás alatt, és 57-en vesztették életüket a Covid-19 betegség okozta komplikációk következtében.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk