Koronavírus. Nehezen viselték Húsvétkor a kijárási korlátozásokat


Több helyen összecsaptak a rendőrök az elszigetelés szabályait megszegő személyekkel az ortodox húsvét alatt. Egyes romániai közösségekben ugyanis nehezen viselték az ünnepekre is érvényes kijárási korlátozásokat, és megszegték azokat. Fotó: Digi24

Vasárnap este a bukaresti ötödik kerületben, a különleges erők (SAS) és a rendőrség egységei szolgálati fegyvereiket is használták, hogy megakadályozzák egy konfliktus elfajulását, amely több ittas személy között alakult ki, jelentette az AGERPRES. Senki nem sérült meg. A rendőrség 37 személyt előállított. Ugyancsak vasárnap este, Ploieşti külvárosában, és ugyancsak az alkohol hatása alatt álló személyek hasonló konfliktust idéztek elő. Itt is a rendőrség és a különleges erők léptek közbe.

Vasárnap délután Vajdahunyadon 30 napos előzetes letartóztatásba vettek négy embert, akik szombaton kövekkel támadtak a rendőrökre a város egyik negyedében. Az incidensben részt vevő több más személyt megbírságoltak. A rendőrség két gépkocsija megrongálódott. Az erőszakos cselekedetek akkor történtek, amikor a rendőrség az elszigetelés szabályainak betartását ellenőrizte.

A hatóságok sok helyen a közösségi portálokon posztolt élő közvetítésekből értesültek a kijárási korlátozások megszegéséről.

A képsorok helyenként utcabálról vagy utcai tábortűzről, vagy hívekkel megtartott egyházi szertartásról árulkodtak. Kolozsvár legnagyobb ortodox templomában például hívek tucatjai gyűltek össze a húsvéti istentiszteletre, írta az MTI. A szertartást végző papot megbírságolták.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk