KÖZLEMÉNY. 2300 aláírás a marosvásárhelyi Kultúrpalota termeinek elnevezése ellen

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezetének kezdeményezésére több mint kétezren (1801-en papíron, 513-an pedig online) írták alá tiltakozásukat a marosvásárhelyi Kultúrpalota és a Közigazgatási Palota termeinek névadását illetően.

Az összegyűjtött és lefűzött aláírásokat július 5-én délben Kirsch Attila honosítási irodavezető és Cseh Gábor, az EMNT Maros megyei elnöke iktatta Maros Megye Tanácsánál. Mint ismeretes, Maros Megye Tanácsa felkérte a megyei képviselő testületet, hogy a Kultúrpalota és a Közigazgatási Palota építtetési centenáriumának alkalmából névadási folyamatot indítványozzanak, hogy mindkét épület nagyterme nevet kapjon. A testület rendkívüli tanácsülés keretében június 7-én szavazta meg, hogy az említett termek névadását közvitára bocsátja és 30 nap alatt bárki – magánszemély, illetve jogi személy – indoklással ellátott névadási-javaslatot nyújthat be. Az EMNT megyei és az Erdélyi Magyar Néppárt városi szervezete köszöni mindazoknak, akik aláírásukkal támogatták a névadás megakadályoztatására vonatkozó kezdeményezést. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács sajtóirodája

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk