Megvan a pénz a marosvásárhelyi Maros-híd felújítására


Elkülönítették a pénzt a marosvásárhelyi Maros-híd felújítására. Az Országos Helyi Fejlesztési Program második szakasza keretében juttatnának a megyeszékhelyi, Kossuth utcai építmény korszerűsítésére, jelezte közleményében a Szociáldemokrata Párt megyei szervezete.

A program részeként egyébként további hidakat újíthatnak fel Ratosnyán és Gödemesterházán, hozzáláthatnak a Szederjes és Erked, a Bonyha és Kund, a Beresztelke és Marossárpatak, valamint Vajdaszentivány, illetve a Marosludas és Nagysármás közötti megyei út újraaszfaltozásához, és korszerűsíthetik az utcahálózatot Mezőbándon, Alsóbölkényben, Faragón, Kisiklandon, Tekeújfaluban, Mezősályon és Mezőtóháton, de iskolaépületek és orvosi rendelők rehabilitációjára is költhetnek, amelyekre egyébként nem állt volna rendelkezésre másféle alap, írta még közleményében a Szociáldemokrata Párt Maros megyei szervezete.

A kormány összesen 737,5 millió lejt utalt ki Maros megyének az Országos Helyi Fejlesztési Program második szakasza keretében. A támogatott beruházásokat az önkormányzatok által benyújtott projektek közül válogatták ki. Víz- és csatornahálózati fejlesztésekre 267 millió lejt fordíthatnak a Maros megyei önkormányzatok, az iskolák és bölcsődék korszerűsítésére 90 millió lejt kaptak, utakra, hidakra több mint 350 millió lej áll rendelkezésre a következő három évre.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk