Most már a polgármesterek miatt nem lehet kilőni a medvéket


Továbbra sem lehet kilőni a veszélyes medvéket, az önkormányzatok ugyanis késlekednek szerződést kötni az illetékes vadásztársaságokkal és állatorvosokkal, hívta fel a figyelmet a környezetevédelmi miniszter.

Tánczos Barna közösségi oldalán közölte: a polgármesterek közül csak kevesen teljesítették a veszélyes medvék azonnali eltávolítására vonatkozó sürgősségi kormányrendelet gyakorlatba ültetéséhez szükséges feltételt, ezért szükségesnek ítélték tájékoztatást tartani a leginkább érintett vidékek, a csíkszéki, udvarhelyszéki és Maros megyei elöljáróknak a rájuk háruló azonnali feladatról. Maros megyében holnap délelőtt 10 órától rendeznek ilyen találkozót a megyei tanács üléstermében.

A környezetvédelmi miniszter példaként említette a napokban Csíkjenőfalván történteket, amikor egy nő akarata ellenére bezárta a csűrbe az udvarába merészkedő medvét.

„A veszélyes medvék azonnali eltávolítására vonatkozó sürgősségi kormányrendelet ezekre az esetekre biztosít megoldást, amennyiben az önkormányzat megkötötte a szerződést az állatorvossal és vadásztársasággal a veszélyes medvék azonnali eltávolításához“

– fogalmazott Tánczos Barna.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk