Mures Ring: Újraindult az építkezés a motorsportpályán


Több évnyi megszakítás után hétfőtől, február 27-től folytatódik a motorsport park építése. A projekt keretében egy szabadidős és sportkomplexum épül a motorsportok kedvelői számára a Csergedi-tetőn, Nyárádtő és Kerelőszentpál körzetében.

A 3,7 km hosszú pálya építése mellett a beruházás része az adminisztratív épületek, orvosi rendelő, nézőtér, parkolók kialakítása is, illetve a kivitelező egy bekötőutat is kell építsen a 151B jelzésű megyei útról egészen a sportkomplexumig. A munkálatok kivitelezési ideje 8 hónap.

Tavaly a Maros Megyei Tanács egy új szerződést kötött a motorsport park építésére, miután a korábbi, 2011-ben aláírt kivitelezési szerződést, amelyet a Cooperativa Edile Appennino Rt-vel kötött a megyei önkormányzat, 2014-ben felbontották, majd 2016 februárjában a megbízott céget bírósági végzéssel kényszerítették az építőtelep elhagyására. Tavaly június 14-én a Maros megyei Tanács egy új szerződést írt alá a műszaki dokumentáció aktualizálására és a munkálatok befejezésére a Contranscom Constructii Benta Kft. és a Beta Cops Kft- által alkotott társulással. A szerződés összértéke 20.998.354,34 lej áfa nélkül. A szerződéskötés óta eltelt időszakban a kivitelező aktualizálta a beruházás műszaki dokumentációját, illetve beszerezte a munkálatok elkezdéséhez szükséges engedélyeket.

A Maros Megyei Tanács arra törekszik, hogy minél rövidebb időn belül lezárja azokat az évekkel korábban elkezdett projekteket, amelyek kivitelezésében fennakadásokat és jelentős késést okozott, hogy a megbízott cégek nem tartották be a szerződésekbe foglalt feltételeket.

közlemény

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk