Nyílik a Medve-tó – felújították a strandot


Az üzemeltető közleménye

Pénteken, június 23-án, 10 órakor kezdetét veszi a strandszezon a Medve-tónál! A kiterített medvebőr alakjára emlékeztető sós vizű tó Európa legnagyobb heliotermikus tava. A heliotermikus jelenség (hőtározó) a folyamatosan a tóba ömlő hegyi pataknak és a csapadéknak köszönhetően jön létre, amely egy édesvizű védőréteget képez a sós víz felületén, ezzel pedig üvegházhatást hoz létre, bíztosítva a mélyebben elhelyezkedő sósvízű rétegek felmelegedését. Jelenleg a tó hőmérséklete 1,5 méter mélységben 43˚C, felszínen pedig 28˚C, ami a következő napokra ígért kánikula következtében bizonyára növekedni fog. A tó vizének és iszapjának gyógyhatása közismert, mozgásszervi- és bőrbetegségekre, nőgyógyászati és inhalációs kezelésekre használják.

Idén megújult a strand fa padlózata, új szabadtéri zuhanyzók kerültek kialakításra, ugyanakkor a mozgáskorlátozott vendégeink számára megkönnyítettünk a strandra való bejutást.

A szovátai Danubius szállodák által üzemeltetett Medve-tavi strand belépőinek ára a felnőttek számára 30 lej, a gyerek- és nyugdíjas napijegy 25 lej, illetve idén is lehetőség van a több napra érvényes, napi belépésre feljogosító jegy megvásárlására. A szokásos módon 13 és 15 óra között a tavat „pihentetjük”, azaz lehetőséget teremtünk arra, hogy az édes víz újra kialakíthassa védőrétegét a sós víz fölött és így felmelegítse azt. Ezidő alatt a strand területét nem kell elhagyni, de a tóban a fürdés nem engedélyezett.

A Medve-tó időjárástól függően várhatóan szeptember közepéig várja a fürdőzni vágyókat.

A Danubius Health Spa Resort Bradet****superior, Danubius Health Spa Resort Sovata**** és Hotel Faget** szállodák vendégei számára a szobaárak tartalmazzák a strandbelépőket.

Minden körülmény adott tehát a kellemes sósvizi lebegésre, a tartalmas élményekre, Önöknek csak a fürdőruhára, naptejre és napszemüvegre legyen gondjuk.

Kellemes időtöltést kivánunk!

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk