Orbán Viktor ébresztette ma reggel a Korányi kórház ügyeletes orvosát


Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormányfő a Korányi kórházból érkezett meg az interjúra, ahol a kora reggeli órákban ő ébresztette a 24 órás ügyeletet teljesítő ügyeletes orvost.

https://www.facebook.com/watch/?v=761657994689388&extid=Jdryu9JyWrZOre4K

„A baloldali sajtóban elterjedt, hogy a Korányi kórházban nincs elegendő lélegeztetőgép, de a helyszínen meggyőződtem arról, hogy ez nem igaz” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az igaz – folytatta -, hogy az orvosok látják, hogyan emelkedik az ellátásra szorulók száma, és hogy hol lesz vége az ő kórházuk kapacitásának, ezért nagyon fontos, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere közzétette azt a tervet, hogy ha egy kijelölt intézményben elfogy a kapacitás, melyek a következők, és van egy vezénylési terv is. Ma reggel 10 ezer kórházi ágy áll rendelkezésre koronavírusos betegek ellátására, és ez a szám 20 ezerrel bővíthető – ismertette.

Az egészségügyet felkészítettük a második hullámra – jelentette ki a kormányfő.

A védekezés is más lesz, mint tavasszal volt, mert akkor időt kellett nyerni az „ellenség” kiismerésére és az egészségügy felkészítésére – fejtette ki Orbán Viktor, hozzátéve: így most nem azt kérik az emberektől, hogy maradjanak otthon, hanem azt, hogy tartsák be a kézmosási, maszkhasználati, távolságtartási szabályokat, és így mindenki élheti a maga életét.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nem akarja túlságosan dicsérni hazánkat, de a világ 25 legjobban védekező ország között volt Magyarország az első hullámban.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk