Összeállt a MOGYE az IBM-mel: egyedülálló innovációs elképzelés?


Smart University névvel innovatív projekten kezd el dolgozni május 31-jétől a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) az IBM, Corporate Service Corps elnevezésű programja keretében. A projekt célja, hogy javítsák a felsőoktatási intézmény oktatási és integrált ügyintézési folyamatait, és új megoldásokat találjanak ki a hatékonyság növelésének érdekében.

Leonard Azamfirei, a MOGYE rektora szerint a Smart University projekt az egyetem új kezdeményezése, amelyre az IBM “nagy érdeklődéssel válaszolt, hiszen lehetőséget látott egy innovációs elképzelés kifejlesztésére, amely egyedülálló lesz a romániai felsőoktatási intézmények sorában” – írja a közlemény.

A program célja, hogy tovább fejlesszék a már működő e-UMF internetes platformot és újabb mesterséges intelligencián alapuló technológiákat vezessenek be az intézményben, mint a kognitív számítástechnika, az Internet of Things, a digitális adattárolás, a papírmentes iroda vagy a szolgáltatás alapú szoftverek.

A programban számos nemzetközileg elismert IBM szakértő vesz részt. Az IBM Corporate Service Corps egy filantróp program, amelyet az IBM 2008-ban indított el és arra hivatott, hogy kisebb közösségek gondjait oldják meg világszerte. Az IBM Corporate Service Corps ingyenesen nyújt szakmai tanácsadást bizonyos szervezeteknek, amelyek arra törekednek, hogy felzárkózzanak a digitális technológiákat használó szervezetek közé – mutat rá az orvosi egyetem közleménye.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk