Uber-botrány Kolozsváron! Horribilis büntetések


Rendszámtábla nélkül maradtak az autók

Egyenként 25 ezer lejes pénzbírsággal sújtottak négy uberest Kolozsváron, amellett a rendőrség elvette rendszámtáblájukat és gépkocsibejegyzési irataikat, illegális személyszállítás bűntette címén, számolt be az Evenimentul zilei című lap.

A gépkocsivezetők valamennyien bukarestiek, és arra panaszkodtak, hogy helyi taxisok állnak a történtek hátterében, akik összefogtak a rendőrökkel a megbüntetésükre: ügyfélnek adva ki magukat, megrendelték az autókat, és alighogy beültek, megjelentek a helyszínen a rendőrök. Sokatmondó, panaszolták, hogy a négy közül három esetben ugyanaz a rendőr állította ki a bírságolási jegyzőkönyvet, miközben Kolozsváron nem tiltott az Uber használata.

Mint ismert, a mobil alkalmazás néhány napja üzemel a kincses városban, Bukarest után másodikként Romániában, és miután a fővárosban nem ütközik akadályba a használata, Kolozsváron is úgy nyilatkozott a polgármester, Emil Boc, hogy “sajnálatos módon az Uber működéséhez nincs szükség a Városháza engedélyére. Az ügyben országosan érvényes törvényt vagy határozatot kell hozni, amelyben egyértelműen engedélyezni vagy tiltani kell az alkalmazás használatát.”

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk