Új aszfaltút épül Kovászna megyében


Az elmúlt ötven év legnagyobb összehangolt fejlesztése zajlik a Bodzavidéket Orbaiszékkel összekötő útszakaszon. A Nagyborosnyó-Nagypatak-Bodzaforduló közötti 22,5 kilométeres 121A jelzésű megyei út újjáépítését jövő év végére fejezik be, adja hírül tájékoztatójában a Kovászna Megyei Tanács sajtóirodája.

A 22,5 kilométeres útszakasz a 13E országútról indul, áthalad Nagyborosnyón, Kisborosnyón, Nagypatakon, Szaramáson, majd Bodzafordulón ismét becsatlakozik a 13E országútba. Az Országos Vidékfejlesztési Programból (PNDL) és a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozott, 27 millió lej értékű beruházást a Kovászna megyei Út és Híd Rt., valamint a brassói Consal Kft. végzi, helyi alvállalkozókkal együtt.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen

földútból, korszerű, kétsávos aszfaltos utat csinálunk.

Az elmúlt fél évszázad legnagyobb összehangolt fejlesztését indítottuk ma el, hiszen összekötjük Bodzavidéket Orbaiszékkel és a megye többi részével. Ez a beruházás hozzájárul a térség 21. századi modernizációjához” – mondta az úton végzett terepszemlén Tamás Sándor, megyei tanácselnök.

A szerződés értelmében 50 cm, helyenként 2 méter mély alapot építenek, amelyre 8 méter széles úttest kerül, ennek része a 6,5 méter széles kétrétegű aszfaltfelület. Több mint 90 átereszt, hét támfalat alakítanak ki, mind a 43 bekötőutat pedig egyenként 25 méteren leaszfaltozzák.

Marin Gheorghe, Zágonbárkány polgármestere köszönetét fejezte ki a megyei önkormányzatnak a támogatásért.

Két éve várják ezt a beruházást,

sikerült véglegesíteni a projektet, ráadásul a 121A megyei út aszfaltozása mellett jóváhagyták Szaramás faluban a víz- és csatornarendszer kiépítését is, amelyet párhuzamosan viteleznek ki az útépítéssel.

Az alvállalkozói munkálatokat végző Bocârnea Vasile elmondta, számtalan előreláthatatlan probléma befolyásolja a haladásukat, de addig nem hagyják el a terepet, amíg be nem fejezik az elkezdett fejlesztést.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk