Utánanéztünk: mi a csuda ez a World Alliance of Religions Peace, ahová négy marosvásárhelyi tanácsos utazik?


Tizennyolcezer lejt különített el a marosvásárhelyi tanács, hogy képviseltesse magát a Koreai Köztársaságban World Alliance of Religions Peace 2017 néven meghirdetett rendezvényen. Az intézmény csütörtöki ülésén döntöttek róla, hogy négy helyi képviselő utazhat el Szöulba, nevesítették is őket: Makkai Gergely alpolgármester, Peti András, Pui Sebastian és Moldovan Călin.

A World Alliance of Religions Peace 2017 magyarul annyit tesz, hogy Világ Vallásainak Szövetsége a Békéért. A rendezvény szervezője a Heavenly Culture World Peace Restoration of Light (HWPL – Mennyei kultúra a Világbéke és a Fény Helyreállítására) nevű szervezet, amelyet a világbékéért kampányoló aktivista, Man Hee Lee alapított, és céljául tűzte ki, hogy a világ vallásait (iszlám, katolikus, zsidó, budhista stb.) egyesítse a világbéke megvalósítása céljával, írja a Győzelem Gyüleket honlapja.

Man Hee Lee a mennyek hírvivőjének nevezi magát, és 1984-ben saját gyülekezetet alapított Shincheonji – Church of Jesus, the Temple of the Tabernacle of the Testimony (magyarul: Új Mennyország, Új Föld – Jézus Egyháza, a Megnyilatkozás Temploma Hajléka). Bibliai szemináriumokat tart szerte a világon, több mint 70 országban folytatott tárgyalásokat a békéért, aláírásokat gyűjtött ezzel a céllal, és 2014-ben első ízben szervezte meg a World Alliance of Religions Peace nevű találkozót, amelyre most a marosvásárhelyi tanácsosok is elutazhatnak. Akkor 200.000 vallási és politikai vezető jelent meg a Koreai Köztársaságban tartott több napos béketalálkozon, a Föld összes országából és felekezetéből. Jelenlétükben Man Hee Lee kihirdette a világbékét.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk