Váltás a BKK élén


Nemesdy Ervin január végén válthatja Dabóczi Kálmánt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatói posztján – derül ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésből.

Tarlós István főpolgármester az általa jegyzett – a budapest.hu oldalon közzétett – előterjesztésben azt javasolja a testületnek, hogy Dabóczi Kálmán munkaviszonyát február 27-ével, felmondással szüntessék meg. A felmondási idő január 24-étől február 27-éig tartana, ez idő alatt Dabóczi Kálmánt mentesítenék a munkavégzés alól. A társaság igazgatósági tagságából január 23-ával hívnák vissza.

Dabóczi Kálmán egyhavi végkielégítésre jogosult.

A főpolgármester javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg Nemesdy Ervint január 24-ével a BKK igazgatóságának tagjának – bruttó havi 360 ezer forint díjazással – és határozatlan időre a BKK vezérigazgatójának. Nemesdy Ervin a javaslat szerint bruttó havi 1 millió 600 ezer forint díjazással láthatja majd el a vezérigazgatói tisztségét.

A főváros vagyonrendelete alapján a BKK vezérigazgatójának megválasztásáról, visszahívásáról és díjazásáról a főpolgármester előterjesztésében foglalt javaslat alapján hozza meg döntését a Fővárosi Közgyűlés.

Dabóczi Kálmán 2015. január 1-jétől áll határozatlan idejű munkaviszonyban a társasággal.

Tarlós István 2018. november 30-án közleményben tudatta: kezdeményezi a BKK vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszer projektje miatt.

MTI, fotó: 24.hu

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk