Városfejlesztési tanács alakul Marosvásárhelyen: kik lesznek a tagok?


Fejlesztési ötletek kidolgozására hoz létre egyeztető tanácsot a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal – jelentette be a polgármester tanácsadója, Claudiu Maior a ‘Transilvania Open 4 Business 2017 – Mit szeretnének a külföldi és román befektetők 2017-ben” elnevezésű konferencián.

“Az egyeztető tanács az első 25 vállalkozásból fog állni, amelyek a legtöbb alkalmazottat foglalkoztatják és természetesen naprakészen állnak az adóik befizetésével. Lesz egy sor követelmény és havonta egy vagy két alkalommal fogunk találkozni a kiválasztott 25 cég képviselőivel, akik Marosvásárhely fejlesztéséhez adhatnak majd ötleteket. Ez szerintem jól jön, mert a városi tanácsosoknak nem lesz választásuk és támogatniuk kell majd a magánvállalkozókat, mert ők Románia és Marosvásárhely hajtóerői. Gondolkodtunk a polgármester úrral, hogy miként tegyük felelősségteljesebbé a városi tanácsosokat, mert amikor bővíteni kellene, mindig találnak valami kifogást, ahogy a város főtere alá képzelt parkoló vagy az összekötő út esetében is” – mondta Maior az AGERPRES hírügynökségnek.

A tanácsadó hozzátette, a városvezetés bemutatja az üzletembereknek a város fejlesztési stratégiáját, a vállalkozók pedig kiegészíthetik ezt saját ötleteikkel.

A konferencián mezőgazdasági, infrastrukturális, ipari és egészségügyi kérdéseket is megvitatnak.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk