Várva várt autópálya: irány Marosvásárhely!


Mintegy nyolcvan kilométernyi új autópályát adhatnak át 2018-ban, az Economica.net gazdasági hírportál ezt tekinti reálisan elvárható célkitűzésnek, a közlekedési miniszter csaknem kétannyira tehető becslésétől eltérően.

Az Economica.net szerint az első új sztrádaszakasz, amelyet már idéntől használhatnak majd az autósok, a Szászsebes és Torda közötti A10-es sztráda 3-as jelzésű, 12,45 kilométeres része, illetve rögtön ezután megnyithatják a 4-es jelzésű, 16,3 kilométeres szakaszt is.

A gyalui híd befejezésével ugyancsak 2018-ban használhatóvá válhat az észak-erdélyi (A3-as) autópálya Gyalu és Magyarnádas közötti, 8,7 kilométeres szakasza, amely már tavaly elkészült, azonban amíg a Kis-Szamos fölötti átkelést nem oldották meg, nem vehették birtokba az autósok. A közúti infrastruktúrát felügyelő országos társaság (CNAIR) korábban azt közölte, hogy a híd idén augusztusig elkészül.

Az észak-erdélyi autópálya további két szakaszát is átadhatják idén: a Nyárádtő és Marosugra (10,1 kilométer), valamint Marosugra és Radnót (3,6 kilométer) közötti részéről van szó.

Megnyithatják továbbá az észak-erdélyi sztráda dél-romániai folytatásaként tervezett pálya Bukaresttől Ploieşti-ig tartó 6,5 kilométeres szakaszát is.

Az Economica.net ugyanakkor arról értesült, hogy idén átadhatják a dél-erdélyi (A1-es) autópálya Lugos–Déva szakaszának 2-es (4,03 kilométer) és 4-es (22 kilométer) jelzésű részét.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk