Vihar: itt a legújabb kárjelentés!


Az elmúlt 24 óra felhőszakadásai 15 megye 36 településén okoztak áradásokat, a tűzoltóknak több tucat, az árvíz miatt elszigetelődött turistát kellett biztonságos helyre kísérniük – tájékoztatott szerdán a Katasztrófavédelmi Felügyelet. Fotó: IGSU @ Facebook.

Maros megyét ezúttal megkímélte az ítéletidő, viszont Kovászna megye mellett a többi között Brassó, Kolozs és Szeben megyében is gondok voltak. A katonai tűzoltóknak 19 házból, 56 udvarból és 70 pincéből/alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, és a szél által kidöntött fákat kellett eltávolítaniuk az utakról.

Az úttestre zuhanó fák és a felhalmozódott hordalék miatt több országúton és megyei úton is fennakadt vagy akadozott a közlekedés, így például a 75-ös, a 2D, a 68A és az 1-es főút bizonyos szakaszain.

A kidőlő fák három személygépkocsit megrongáltak.

A Katasztrófavédelmi Felügyelet tájékoztatása szerint Argeş megyében 20 turistát szigetelt el ideiglenesen az árvíz egy Rucăr települési panzióban, a Dâmboviţa megyei Zănoaga kempingben pedig 25 személyt. A Prahova megyei Buşteni-ben nyolc személyt kellett elmenekíteni megelőző jelleggel az ár elől.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk