Viharkárok. Rengeteg bejelentés érkezett


Tizenhét megye 37 településén okozott károkat az elmúlt 24 órában a kedvezőtlen időjárás. Egyebek között Maros és Hargita megyében is szükségessé vált a katonai tűzoltók közbelépése az erős szél, felhőszakadások, jégeső, áradások okozta károk elhárítására.

Maros megyében száznál több házat öntött el az ár és három személyt kellett kimenekíteni a hétvégi felhőszakadások nyomán, tájékoztatott a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség. Az összesített adatok szerint szombat estétől számos esetben kérte a lakosság a tűzoltók segítségét, többek között Szászrégenben, Dicsőszentmártonban és Erdőszentgyörgyön, illetve Gyulakuta és Alsóköhér községekben.

Erdőszentgyörgyön mintegy száz háztartást öntött el a víz, a Gyulakuta községhez tartozó Rava faluban ki kellett menekíteni egy 17 éves fiút, aki az áradat elől az istálló tetejére menekült. Itt két felnőtt is bajba került, amikor a megáradt patak partján ragadtak.

Közben országosan vasárnap és a hétfőre virradó éjszaka 12 lakásból, 60 udvarból és 46 pincéből kellett kiszivattyúzni a vizet. A viharos szél megbontott öt tetőzetet, és hat fát döntött az úttestre, villanyvezetékekre, megrongálva három járművet. Az erős szél és a bőséges csapadék Krassó-Szörény, Hunyad és Vâlcea megyét érintette a leginkább, ahol 16 településen kellett közbelépniük a katonai tűzoltóknak.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk