Bevezetés az európai uniós források rendszerébe – konferencia Marosvásárhelyen és Szovátán


„Tanulj, pályázz, nyerj! – Bevezetés az európai uniós források rendszerébe” címmel szervezett konferenciát a Magyar Fejlesztési Központ és az Eurotop Consulting Kft. május 17-18-án Marosvásárhelyen és Szovátán – tájékoztattak a szervezők. Közleményüket alább olvashatják.

Bizonyára már sokak számára ismert, hogy a 2014–2020-as időszakban az Európai Unió költségvetése 960 milliárd euró. Ebből a legismertebb részek az operatív programok pályázati csomagjai, amelyeken keresztül Románia számára 22 milliárd euró forrás áll a rendelkezésre. Ezen kívül az úgynevezett. közvetlen uniós forrásokra is lehet pályázni az Európai Unió valamennyi tagállama számára. Továbbá a fentieken túl számos, egyéb pénzügyi eszköz is igénybe vehető. Az ezekben szerzett tapasztalataikat osztották meg a szervezők a konferencián és az azt követő közvetlen beszélgetéseken.

Kiss Antal miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy merni kell pályázni, hiszen ez most egy olyan időszak, amikor rengeteg lehetőség áll rendelkezésünkre és ezeket ki kell használni. Szakcégek segítségét is bátran kérjék a pályázni vágyók, hiszen ők ezekben jártasak, a munkájuk segítségével szép eredményeket lehet elérni. “A pályázati kiírások mellett az is nagyon fontos, hogy a pályázni vágyó tudja, hogy mik a céljai akár rövid távon is, hiszen a célorientált előkészítés egy jó pályázat alapja lehet”, hangsúlyozta előadásában Parajdi Borbála, az Eurotop Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk