Dacia Sandero-alapokra épül az új Lada


Kihasználva a Renault részesedést a Ladában, az oroszok újra egy Dacia alapjára építenék legújabb modelljüket. A Lada BM és B-Cross nem más, mint a Dacia Sandero és Sandero Stepway átdolgozott változatai.

Lada-Dacia-Sandero
Az AvtoVaz a jövőben még inkább támaszkodhat a kisebbségi részvényes Renault-val való kapcsolatából, amire szüksége is van a modellkínálatát alaposan megújítani tervező orosz gyárnak. Az együttműködés pedig kifizetődő lehet, hiszen bár a franciáktól származó technológia nem a legmodernebb, de így is frissebb konstrukció, mint például a legutóbbi Lada modell, a Granta. Largus néven a Lada gyártja a Dacia Logan MCV első generációját, és úgy tűnik, hogy most is egy román alapokra épülő modellel tervezi bővíteni a kínálatot. A BM nem más, mint egy átrajzolt Sandero, míg a B-Cross-t a Sandero Stepway ihlette. Az első lámpákhoz nem nyúltak a designerek, de az új hűtőmaszkot a korábbi Lada C-Cross crossover tanulmány ihlette. A hátsó lámpa viszont teljesen új, bár kicsit túlzásba vitték itt a formatervet az oroszok, az egyszerűbb megoldás itt kifizetődőbb lett volna.
A gyárból kikerült fotók mellett sok részlet nem derült ki az autóról, de még idén vagy jövőre bemutathatják, utána pedig az értékesítése is elkezdődhet piacon, később pedig Európa több országában is megkezdődhet a BM és a B-Cross forgalmazása. a5

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk