Nem teljesültek a kötelező lakásbiztosításra vonatkozó törvény célkitűzései


Aggodalomra ad okot, hogy nem teljesültek a kötelező lakásbiztosításra vonatkozó törvény célkitűzései – jelentette ki szerdán egy katasztrofális kockázatokról szóló nemzetközi fórumon Cornel Coca Constantinescu, a Pénzügyi Felügyelet (ASF) alelnöke.

‘Egy olyan biztosításnak, amely kötelező, szükségesnek is kell lennie. A PAID lakásbiztosításról továbbra is hibás képzet van a köztudatban’ – mondta a szakember, aki szerint a lakosság ‘tartósan alacsony bizalma’ felróható a biztosító cégek elégtelen tevékenységének is.

Hozzátette: 2015 óta folyamatosan csökken a lakosság bizalma a biztosításokban.

‘2015-ben a lakások 20, 2016-ban 19, 2017 szeptemberében pedig 18,6 százalékát biztosították be. Miért? Túl alacsony lenne a biztosítási díj? Nem élvezzük más állami intézmények támogatását? Nem. A csökkenés oka az, hogy a biztosítók nem végzik tisztességesen a munkájukat. (…) Abszurd a biztosítási díj emeléséről beszélni, amíg ilyen alacsony az átfogási arány. Aggodalomra ad okot, hogy nem teljesültek a kötelező lakásbiztosításra vonatkozó törvény célkitűzései’ – hangoztatta Cornel Coca Constantinescu.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk