Azonosították a brüsszeli merénylőket


A belga hatóságok azonosították a keddi brüsszeli repülőtéri öngyilkos merényletek elkövetőit: a rendőrség által el-Bakraoui néven ismert két fivérről van szó – jelentette a helyi közszolgálati adó. A csatorna névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy két brüsszeli lakosról van szó, akit a rendőrség különböző bűncselekmények miatt már korábban is ismert. A hatóságok azonban eddig nem hozták őket kapcsolatba terrorszervezetekkel. A testvérpár egyik tagja bérelte ki hamis papírokkal a belga főváros Forest nevű negyedében azt a lakást, amely feltehetőleg a novemberi párizsi terrortámadások főszervezője, a múlt pénteken elfogott Salah Abdeslam rejtekhelyéül szolgált az utóbbi hónapokban.

A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 22-én, mielőtt két pokogép robban a légi kikötőben (MTI/AP/Belga rendőrség)
Azonosították a harmadik, még szökésben lévő merénylőt is. A 24 éves fiatalemberről nemrégiben azt közölte a belga államügyészség, hogy tavaly ősszel Magyarországon keresztül érkezett vissza Szíriából Belgiumba, majd segítette a párizsi öngyilkos merényletek előkészítését. MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk