Donald Trump elmondta véleményét a médiáról


Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje szerint a sajtó egy része tisztességtelen vele, elfogult és nem korrekt.

A New York-i üzletember elsősorban a The New York Times című napilapot nevezte inkorrektnek, a CNN hírtelevíziót pedig Hillary Clinton szócsövének minősítette.

Donald Trump hétfőn este, a Fox televízió egyik sztárújságírójának, Sean Hannitynek adott interjúban fejtette ki véleményét a sajtóról, kiemelve a The New York Times című liberális napilap inkorrektségét.

“A média nagyon tisztességtelen. Nagyon elfogult” – fogalmazott Trump. “Nézze csak meg a The New York Timest, akarom mondani, a bukott New York Timest, amely pár éven belül tényleg megbukik, hacsak nem vásárolja fel valaki, aki sok pénzt akar veszíteni. De a The New York Times rendkívül elfogult. Naponta három-négy cikket jelentetnek meg ellenem. Nem számít nekik, ha jól csinálok valamit, soha nem fognak rólam jót írni” – mondta a republikánus elnökjelölt.

Trump pár órával korábban hétfői kampányrendezvénye helyszínén, az ohiói Columbusban, a CNN hírtelevíziót kárhoztatta. Három Twitter-üzenetben is azt állította, hogy a CNN lényegében Hillary Clinton demokrata elnökjelölt szócsöve, a tévécsatorna műsorvezetői pedig szerinte teljesen elszakadtak a hétköznapi emberek valóságától, mert talán arra ügyelnek, hogy ne sértsék meg Hillary Clintont.

“Mikor látunk történeteket a Clinton Alapítvány korrupciójáról, vagy Hillary Clinton +fizess a részvételért+ játékáról a külügyminisztériumban?” – tette fel a kérdést Twitter-bejegyzésében Donald Trump.

A Trump-kampány egyébként az előválasztások és jelölőgyűlések idején mintegy kéttucat médiumot tiltott ki rendezvényeiről, köztük például a Huffington Post internetes lapot, az Univision spanyol nyelvű tévécsatornát, a Des Moines Register című iowai lapot, júniusban pedig visszavonta a The Washington Post akkreditációját is, arra hivatkozva, hogy a lap “nagyon tisztességtelen”.

Donald Trump hétfőn este két kampányszakemberétől vált meg.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk