Mitől olyan magabiztos Vlagyimir Putyin?


Milánóban találkozott az orosz és ukrán államfő. Vlagyimir Putyin és Petro Porosenko több európai vezető társaságában tárgyalt ma, és a megbeszélést az orosz elnök pozitívnak minősítette. A Kreml szóvivője ugyanakkor úgy fogalmazott, a részvevők egy része nem hajlandó felfogni, valójában mi a helyzet Kelet-Ukrajnában. Dimitrij Peskov ezért nehézkesnek minősítette a tárgyalások menetét, mivel a felek sok mindenben nem értenek egyet. Az olaszországi Ázsia-Európa találkozót azzal a céllal hívták össze, hogy kidolgozzák az ukrajnai helyzet békés rendezési tervét.

A megbeszélésen részt vesz Angela Merkel német kancellár, Francois Hollande francia államfő, David Cameron brit miniszterelnök, valamint az EU vezetői, Herman van Rompuy és Jose Manuel Barroso. Putyin, aki mosolyogva és magabiztosan érkezett a rendezvényre, tegnap találkozott Angela Merkel német kancellárral, akivel a minszki fegyvernyugvási megállapodás érvényre juttatásáról tárgyaltak.
Merkel az ukrán elnökkel is beszélt az ügyben, csütörtök este. A tegnap esti fogadásról távozó Petro Porosenko kijelentette, a mai találkozótól azt várja, hogy meghozza országában a békét és stabilitást. mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk