Undorító dolgot mutattak ki a nagy gyorsétteremláncok üdítőiben


Fecal Coliform baktériumokat találtak a mekis, burger kinges KFC-s üdítők jegében, ezek azok a baktériumok, amelyek meleg vérű állatok fekáliájában is megtalálhatók.

A BBC “Watchdog” nevű műsorában azt tesztelték, a McDonald’s, Burger King és a KFC brit éttermeinek menüjében vajon megtalálhatók a Coliform baktériumok, ezen belül is azok, melyek melegvérű állatok székletében nagy számban tenyésznek (Fecal Coliform). Utóbbi baktériumok (ahova az E. Coli is tartozik) ugyanis betegségeket terjesztenek, gyakran használják őket arra, hogy a vizek és az élelmiszerek egészségügyi minőségét megállapítsák.

A Coliform baktériumokat 3 mekis, 6 burger kinges és 7 KFC-s üdítőben találták meg, ezekből 4 burger kinges és 5 KFC-s üdítőben volt jelentős a baktériumok mennyisége.

A baktériumokat az üdítők jegében találták meg. A KFC sokkolónak nevezte és extrém csalódott volt az eredmény miatt, hiszen napi és heti szinten is ellenőrzik a jég minőségét. A Burger King azt mondta, hogy náluk a tisztaságra és a higiéniára nagy hangsúlyt fektetnek. A McDonald’s megjegyezte, hogy éttermeikben komoly szabályok vonatkoznak a jég tárolására és készítésére.

portfolió

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk!