Kamaszoknak szánt előadást mutat be a szatmárnémeti színház


A Janne Teller dán írónő ifjúsági regénye alapján készült, Semmi című előadás lesz az első bemutatója az idei évadban a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának – közölte szerdán az intézmény.

A produkciót Márkó Eszter rendezi, és Marosszéki Tamás adja elő. A rendező, aki a múlt évadban egy kisiskolásoknak szánt nagyszínpadi előadást vitt színre az erdélyi társulattal, elmondta, hogy ezúttal a színészhez keresett darabot, és így ragadta meg a fantáziáját ez a sok viszontagságot megért dán regény.

Hozzátette, hogy Janne Teller több botrányregény szerzője, és neki az összes közül ez tetszik a legjobban. Dániában egy ideig betiltották a regényt, majd kötelező olvasmánnyá tették – magyarázta.

A szereplők 14-15 éves kamaszok, akik az élet nagy kérdéseire keresik a választ. Az előadásban az alkotók szándékosan nem helyezkednek semmilyen álláspontra, csak megmutatják a regénybéli szereplők által felvázolt lehetőségeket – fűzte hozzá.

Marosszéki Tamás mesélőként és szereplőként mutatja be a nézőknek a kisregény történeteit úgy, hogy a narrátor nézőpontjából időről időre kilépve a regény szereplőinek bőrébe bújik.

A produkció látványtervezője Szabó Anna, a bábok Zayzon Ádám munkái, az azonos című regényt Weyer Szilvia fordította magyarra. A bemutatót pénteken este tartják.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk