Nem maradunk csendben: tüntettek Budapesten


“Nem adjuk a jövőnk, itt maradunk!” mottóval hirdetett tüntetést a Nem maradunk csendben és az Oktatási Szabadságot nevű Facebook-csoport vasárnap délután Budapestre.

A demonstrálók a Műegyetem rakparton gyűltek össze, hogy a lex CEU, a civil törvény módosítása és a reklámadó ellen, valamint Brüsszel mellett tüntessenek. Többen beszédet mondtak. Dinók Henriett, a Romaversitas Alapítvány igazgatója arról beszélt: szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a roma diákoknak, hallgatóknak oktatási segítséget nyújtó szervezetükhöz az európai uniós források ne jussanak el. Lukácsi Katalin, aki nemrég kilépett a KDNP-ből, arról beszélt, hogy ezen döntésében a menekültügy kormány általi kezelése, a Népszabadság “beszántása” és a CEU elleni törvény is szerepet játszott.

A demonstrálók később rendőri felvezetés mellett elindultak Szabadság híd irányába, hogy aztán az Országházhoz vonuljanak. A menet elején egy teherautó haladt, amelyről buzdító szavakat mondtak és zenét játszottak.

Fidesz: a Soros-hálózat nyomásgyakorlásának újabb példája a tüntetés

A Fidesz szerint a Soros-hálózat minden eszközzel, így például tüntetések szervezésével próbál nyomást gyakorolni a magyar bevándorláspolitikára. A Fidesz MTI-nek eljuttatott közleménye szerint Brüsszelből Soros-jelentéssel, kötelezettségszegési eljárással, büntetéssel fenyegetnek, Magyarországon pedig tüntetéseket szerveznek a Soros által pénzelt szervezetek. Látható, hogy egyre nagyobb a nyomás hazánkra, de a kormánypárt és a kormány nem kíván változtatni a bevándorláspolitikáján – írta a Fidesz.

origo

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk