Rákóczi Szövetség: 120 diaszpórában és szórványban élő magyar fiatal érkezik Magyarországra


Százhúsz, diaszpórában és szórványban élő magyar fiatalt lát vendégül a Rákóczi Szövetség Magyarországon január 14. és 28. között – közölte a szervezet az MTI-vel.

A szövetség diaszpóra- és szórványprogramja keretében 60 résztvevő Dél-Amerikából, 10 Macedóniából, 50 a délvidéki és a felvidéki szórványterületekről érkezik.

A Dél-Amerikából idelátogató fiatalok két hetet töltenek Magyarországon, a többi résztvevő 3-7 napot.

Mint írták, a Rákóczi Szövetség júniusig összesen 1850, a Kárpát-medencei mély szórványban és 650, diaszpórában élő, 10 és 25 év közötti magyar fiatalnak biztosít lehetőséget arra, hogy Magyarországra látogasson.

Ebben az időszakban összesen tíz programlehetőséget biztosít a szövetség, az Észak- és Dél-Amerikából, Dél-Afrikából, Ausztráliából, Nyugat-Európa különböző államaiból és a Kárpát-medencéből ide látogatni szándékozóknak. Ennek része Budapest, a vidéki Magyarország és egy a Kárpát-medencén belüli, határon túli magyar régió felkeresése is.

A jelentkezés során feltétel, hogy a fiataloknak a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, cserkészcsapatok, hagyományőrző és kulturális egyesületek, vallási közösségek valamelyikének munkájában legalább egy éve aktívan részt kell venniük.

A programra a Magyar Diaszpóra Tanács szervezetei kaptak és kapnak meghívást – közölték.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk