Román fiatalok magyarokra lőttek Kolozsváron, mert magyarul beszéltek! Egyikük elég súlyosan megsérült


Súlyos összetűzésről adott hírt a Stiri de Cluj kolozsvári internetes újság: azt írták, román fiatalok magyarokra támadtak a szombatról vasárnapra virradó éjszaka, 2-3 óra körül, a Malomárok környékén, mert magyarul beszéltek.

Egy meg nem nevezett szemtanú beszámolója szerint a románok belekötöttek a magyarokba, majd a verbális agresszió hamar tettlegességbe fordult. A két csoport tagjai egymásnak fordultak, és egy adott ponton a dolgok elfajultak: a támadók közül az egyik román fiatal gázpisztolyt rántott elő, és előbb a levegőbe lőtt, majd a magyarokra fogta a fegyvert, és újra tüzelt, végezetül egyiküket fejbe vágta a pisztoly markolatával. Az ütés következtében a magyar fiatal megsérült, vérző sebe kórházi ellátást igényelt.

A szemtanú, akire a lap hivatkozik, arról számolt be, hogy a helyszínre kihívták a rendőrséget. A karhatalmi intézmény arról tájékoztatott, hogy két személy három fiatalra támadt, egyikük elég súlyosan megsérült.

“A február 24-éről 25-ére virradó éjszakán a Nyomda utcából érkezett bejelentés a történésekről. A három fiatal panaszt tett, hogy két ismeretlen rájuk támadt, előbb verbálisan, majd tettlegesen is. Valamennyiüket a kolozsvári 1-es számú sürgősségi kórházba szállították, egyiküket elsősegélyben kellett részesíteni. A sértettek az ügyben bűnvádi feljelentést tesznek a rendőrségen. Vizsgálat indult az elkövetők kilétének megállapítására” – nyilatkozta a Kolozs megyei rendőrfelügyelet szóvivője, Carmen Jucan.

A fegyverhasználatot illetően a hatóságok szerint egyértelmű, hogy az egyik áldozatot fejbe ütötték egy pisztoly markolatával, azt ugyanakkor eddig nem sikerült hitelt érdemlően igazolni, hogy a fegyvert elsütötték az incidens során.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk