Államelnök-választás. Pontát letaglózta az eredmény, elmaradt a nyilatkozat


Meglepetést keltett vasárnap este, hogy a Szociáldemokrata Párt jelöltje, Victor Ponta nem nyilatkozott az exit-poll eredmények közzétételét követően, bár ott volt a Szociáldemokrata Párt székházában. Az első fordulóban, két héttel ezelőtt, amint bejelentették, hogy a legtöbb szavazatot kapta, azonnal kiállt a kamerák elé. Victor Ponta csaknem egy órával az exit-poll eredmények közzétételét követően “szólt” a választókhoz. A Facebookon tett közzé egy köszönőlapot, amelyen azt írta, “Ma Romániát erőssé tettük. Köszönöm a támogatást!”

Helyette ezúttal a PSD ügyvezető elnöke, Liviu Dragnea beszélt. Azt mondta, a hírtelevíziók különböző exit-poll eredményeket prezentálnak, ezért meg kell várni a szavazatok megszámlálását. Ők úgy tudják, Ponta nyert – a miniszterelnököt a szociáldemokratákhoz közel álló Romania TV, valamint az Antena 3 hozta ki nyertesnek. A TVR-nél Johannis nyert, a Realitatea szerint az eredmény döntetlen.
Az exit-poll eredményeket kommentálva az IRES vezetője, Vasile Dancu a Digi24 hírtelevízióban emlékeztetett, öt évvel ezelőtt, amikor mindenki Mircea Geoană győzelmét valószínűsítette, ők voltak az egyetlenek, akik Traian Băsescut hozták ki nyertesnek. A többi exit-poll felmérés eredményének az ismeretében, a választási napi trend alapján 95 százalékra valószínűsítette Klaus Johannis győzelmét. mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk