A Mi Hazánk halálbüntetéssel sújtaná a Deák téri késelőt


A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét – jelentette ki a párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Toroczkai László pártja nevében felszólította a kormányt: tegyen meg mindent az Európai Unió döntéshozó testületeinél, hogy visszaállíthatóvá váljék a halálbüntetés.

Ha pedig az unió nem változtat álláspontján, Magyarországon pedig a jelenlegi “rendkívül liberális törvények” maradnak érvényben, akkor jobb, ha kilépünk az unióból – fogalmazott az ellenzéki politikus.

A pártelnök úgy vélekedett, a jelenlegi törvények szerint komoly esély mutatkozik arra, hogy a “mészárlás elkövetője, ez a brutális vadállat, gyilkos fiatal” akár 30 évesen újra szabad lehet és újra gyilkolhat.

Pedig a halálbüntetés visszaállításával véglegesen kivonható lenne a magyar társadalomból,

nem lenne lehetősége arra, hogy újra gyilkoljon

– mondta Toroczkai László.

Apáti István, a párt politikusa, független országgyűlési képviselő felidézte, hogy a jelenlegi törvények szerint a “Deák téri mészárost” még életfogytig tartó szabadságvesztésre sem lehet ítélni, mert a bűntény elkövetésekor még nem töltötte be a 20. életévét.

Ez pedig azt jelenti, hogy

a gyilkos már 13 év múlva élvezheti s szabad élet minden örömét és ismét lemészárolhat gyanútlan magyar embereket

– fűzte hozzá. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a Mi Hazánk korábban javasolta a Büntető törvénykönyv ezen rendelkezésének eltörlését.

Arról is beszámolt, hogy a Mi Hazánk kegyeleti megemlékezést tart május 28-án 18 órától Budapesten, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) székháza előtt.

Arra a kérdésre, hogy miért éppen az ORÖ székháza elé szervezik a megemlékezést, Apáti István úgy fogalmazott: “szemrevételezés útján minden kétséget kizáróan megállapítható, hogy

az elkövetői kör többsége a cigány kisebbséghez tartozik”.

Toroczkai László hozzátette: a cigány vezetők homokba dugják a fejüket és nem beszélnek arról, hogy a semmivel nem magyarázható brutalitás ahhoz a szubkultúrához tartozik, amellyel kapcsolatban teendőjük volna.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk