A román nagykövet védelmébe vette Szabó Tímeát


Románia magyarországi nagykövete védelmébe vette a kormányt a minap a határon túli magyarok járvány elleni védekezésének segítése miatt támadó Szabó Tímeát – derül ki Szijjártó Péter szombati Facebook-bejegyzéséből. Fotó: MH

A magyar külügyminiszter felidézte: hétfőn a párbeszédes Szabó Tímea azért támadta a kormányt a parlamentben, mert az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket küldtünk a határon túli magyaroknak. Amikor a képviselő asszony sorolni kezdte az erdélyi, székelyföldi, kárpátaljai megyéket és városokat, ahova jutott a maszkokból és a védőruhákból, a kormánypárti képviselők tapsolni kezdtek.

Szijjártó Péter közlése szerint ezek után Románia budapesti nagykövete azt írta a többi, Budapesten szolgáló nagykövetnek (a whatsapp-csoportnak tagja a külügyminiszter korábbi helyettes államtitkára, aki jelenleg a londoni nagyköveti munkájára készül, innen szerzett tudomást az üzenetről a tárcavezető), hogy Szabó Tímeát fenyegetések és inzultusok sora érte. Ezért a román nagykövet levelet küldött Szabó Tímeának, amelyben kifejezi szolidaritását és reméli, hogy Szabó Tímea sértetlen maradt az őt ért inzultusok után.

Ennél valószínűleg nincs lejjebb: a román nagykövet vette védelmébe Szabó TímeátHétfőn Szabó Tímea (Párbeszéd) azért…

Publicată de Szijjártó Péter pe Sâmbătă, 25 aprilie 2020

Szabó Tímea szerint tehát baj, hogy az erdélyi és székelyföldi magyarok maszkokat és védőruhákat kaptak az anyaországtól. A román nagykövetnek pedig tetszik, hogy vannak pártok a magyar országgyűlésben, amelyek így gondolkodnak. Megdöbbentő a román nagykövet nyilvánvalóan hazug hisztériakeltése, de ennél sokkal szégyenteljesebb az, hogy a magyar ellenzék és a román nagykövet közös platformra kerültek a határon túli magyarokkal szemben – fogalmazott Szijjártó Péter.

A külügyminiszter közölte: tegyük tehát világossá, hogy a magyar ellenzék – Szabó Tímeával a soraiban – és a román nagykövet is kristálytisztán értse: a határon túl élő magyarok a magyar nemzet részét képezik, ezért mi a jövőben is pontosan úgy fogjuk őket segíteni, mint ahogy tettük eddig is. Mert a határon túli magyarok számíthatnak a kormányra. A román nagykövet pedig az ellenzékre – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Szabó: Szijjártó nem mond igazat

Az Index azt írja, hogy Szabó Tímea így reagált a sztorira:

„Szijjártó Péter megint nem mond igazat, mert nem támadtam a határon túli magyarokat, viszont kutyakötelességem megkérdezni, hogy hol van az állítólagos 20 millió, hazai kórházakban még mindig szét nem osztott maszk. A védőfelszerelések a mai napig az önkormányzatok és egyéni adományok által jutnak el az egészségügyi intézményekbe.”

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk