Bréking! Lemondott a segesvári polgármester


Személyes okokra hivatkozva lemondott pénteken tisztségéről Segesvár szociáldemokrata párti polgármestere, Ovidiu Mălăncrăvean.

Lucian Goga Maros megyei prefektus az AGERPRES hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, kézhez kapta az elöljáró lemondólevelét.

“Kézhez kaptam ma Ovidiu Mălăncrăvean polgármester írásos lemondását, amely szerint 2017. február 3-ától személyes okok miatt lemond mandátumáról. A következő lépés az lesz, hogy összehívják a városi tanácsot, amely tudomást vesz a döntésről, a jegyző jelentést készít, és ezt követően bocsátjuk ki a mandátum megszűnéséről szóló prefektusi rendeletet” – ismertette Goga az eljárást.

Források szerint a segesvári polgármester lemondása kapcsolatban áll a Büntető törvénykönyvet módosító kormányrendelet kiváltotta országos botránnyal, Ovidiu Mălăncrăveant azonban nem sikerült elérnünk, hogy megerősítse vagy cáfolja ezt az értesülést.

Csütörtökön este több mint 500 személy tiltakozott a segesvári polgármesteri hivatal előtt a Btk.-t módosító sürgősségi kormányrendelet ellen.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk