Elküldenék Tánczost medvét sétáltatni


Az Agent Green petíciót indított a környezetvédelmi miniszter menesztését szorgalmazva, a medvekérdés megoldására hivatott sürgősségi kormányrendelet elfogadtatásáért.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter menesztését követeli az egyik környezetvédelmi szervezet. Az Agent Green szerint Romániának olyan tárcavezetőre van szüksége, amely megvédi, és nem tönkreteszi a természetet.

Csütörtök este petíciót indítottak azzal a felhívással, hogy írjuk alá és küldjük medvét sétáltatni Tánczos Barnát.

“A környezetvédelmi minisztériumot olyan ember kell vezesse, aki természettudományokra szakosodott és egyaránt szereti a természetet, az embereket és a vadállatokat. Az elmúlt 6 hónapban, amióta Tánczos Barna tölti be a tárcavezetői tisztséget, semmi sem változott jó irányban, ellenkezőleg. Ez a miniszter szövetséget kötött a trófeavadászokkal, a famaffiával, és blokkolja a természetvédelem számára előnyös törvénykezdeményezéseket, valamint a kulcsfontosságú környezeti problémák megoldásának finanszírozását”

– indokolták a kezdeményezést.

Az Agent Green szerint a környezetvédelmi minisztérium kezdeményezésére medveügyben született sürgősségi kormányrendelet több száz, szerintük ártatlan vadállat kivégzéséhez vezet – ugyanis bizonyos körülmények között lehetővé teszi az azonnali kilövésüket is. A szervezet bejelentette, hogy minden jogi utat kihasznál, és küzdeni fog a jogszabály hatályon kívül helyezéséért.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk