Ez fájni fog! De miért csütörtökön, miért nem azonnal?


Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn Jászvásáron úgy nyilatkozott, hogy csütörtökön hozza nyilvánosságra azoknak a névsorát, akik hozzáfértek a Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat (SIPA) archívumához, „vezetéknévvel, névvel, dátummal, órával és perccel”.

„Innen már le lehet vonni az első következtetést” – tette hozzá.

„Közhely már, de az igazságra mindig és minden területen fény kell derülnie. Természetesen, a SIPA archívumokkal kapcsolatos igazságokra utaltam, mivel valószínűleg több is van, s mint látják ez a SIPA archívum érdekel mindenkit a közbeszédben, a sajtóban és jogászkörökben. Betartva az eljárásokat, a szabályzatot, a titkosítás feloldásának összetevőit, nyilvánosságra fogjuk hozni ezeket az igazságokat. Az első lépés, amit még a héten megteszek, csütörtökön nyilvánosságra hozom azoknak a névsorát, akik meglátogatták az archívumot, egyedül vagy csapatban, megvan az időpont is, hogy mikor mentek be és mikor jöttek ki, hogy tudja a világ, ki ismeri az archívumban tárolt igazságokat. Én tudom, ki járt ott, én még az előcsarnokba sem léptem be. Tudom, ki járt ott. Az első lépés, ismétlem: vezetéknév, név, a látogatások száma és azok ideje, dátum, óra, perc. És innen már le lehet vonni az első következtetéseket. Tudni fogják, hogy X tudja, mi áll az archívumban, tudni fogják, hogy valaki többször is bent járt, tudni fogják, hogy egyesek csapatban mentek, mások egyedül, tudni fogják, kik az archívumokban szereplő információk letéteményesei” – nyilatkozta az igazságügyi miniszter, amikor az újságírók arról faggatták, hogy mikor hozza nyilvánosságra azoknak a kilétét, akik hozzáfértek a SIPA archívumához.

Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfő reggel úgy nyilatkozott, nyilvánosságra hozza azoknak a nevét, akik meglátogatták a Független Védelmi és Korrupcióellenes Szolgálat archívumát. Azt mondja, a titkosszolgálat archívuma „folt az igazságszolgáltatás becsületén”.

Mediafax

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk