Muzulmán miniszterelnöke lesz Romániának? Kelemen Hunor: ez érdekes


‘Érdekesnek’ nevezte Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) javaslatát a miniszterelnök személyére vonatkozóan. Kelemen szerint a szövetségnek nincs oka azt állítani, hogy Sevil Shhaideh nem lenne alkalmas a kormányfői tisztség betöltésére.

‘Érdekes javaslat. Többet nem tudok mondani. Sevil Shhaideh asszony a fejlesztési minisztériumot is vezette, államtitkár is volt, kiismeri magát a közigazgatás terén, nincs okunk azt állítani, hogy ne lenne alkalmas erre a tisztségre’ – nyilatkozta szerdán az RMDSZ elnöke.

Hozzátette, az RMDSZ számára a PSD-ALDE javaslata ‘rendben van’, mert Sevil Shhaideh asszonynak nincs a szövetség szempontjából ‘kényelmetlen’ politikai háttere.

Kelemen megerősítette, hogy a szövetség képviselői újabb tárgyalásokra készülnek a PSD-vel. Kedden az RMDSZ elnöke úgy nyilatkozott, hogy elvben lehetséges és hasznos lenne egy, a szociáldemokratákkal való parlamenti együttműködés, néhány részletkérdést azonban még tisztázni kell, ezért nem tudja megmondani, mikor írják alá a megállapodást.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk