Marius Paşcan összerúgta a port Dorin Floreáékkal, függetlenként folytatja


Fotó: Zi de zi


Emil Marius Paşcan szenátor bejelentette hétfőn a felsőház plénuma előtt, hogy kilépett a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), amelynek színeiben szenátori mandátumot nyert Maros megyében.

Rövid felszólalásában Marius Paşcan azt is elmondta, hogy a pártból való kilépése nyomán a PNL parlamenti csoportját is elhagyja, és függetlenként folytatja tevékenységét a parlamentben, írta az Agerpres.

Emil Marius Paşcan a marosvásárhelyi körzetből szerzett felsőházi képviselői helyet a 2012-es szenátori választáson úgy, hogy csak harmadik lett, Frunda György és Ștefan Someșan is megelőzte. A liberálisok jelöltjeként nyolcezer körüli voksot gyűjtött be, miközben Frunda és Someșan támogató szavazatainak a száma is jóval meghaladta külön-külön a húszezret. Mivel az első két helyezett közül egyik sem szerezte meg a szavazatok több mint felét, ezért a marosvásárhelyi körzet szenátori helye visszaosztáson kelt el. Ennek köszönhetően lett felsőházi képviselő Emil Marius Paşcan.

Maros megyében a liberális pártot Dorin Florea elnökölte a júniusi önkormányzati választásokig, amikor kilépett az alakulatból, hogy függetlenként indulhasson, több román párt támogatásával. Helyét ideiglenes jelleggel Doru Oprișcan foglalta el.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk