Megütközést kelt az RMDSZ Maros megyei parlamenti jelöltlistája


Eldőlt, hogy ki kerül a befutó helyekre, azaz ki képviseli Maros megyét a következő négy évben a parlamentben – számol be az RMDSZ bővített rangsoroló gyűléséről a transindex.

A Maros megyei szervezet életében korábban sohasem fordult elő, hogy a teljes Maros megyei parlamenti csapat leköszönjön, a megüresedő helyekért így tolongtak a jelöltek.


Fotó: transindex


A hétfői titkos szavazás eredményeként a következő rangsor alakult ki:

  • képviselőjelöltek: Vass Levente, Csép Andrea, Császár Károly Zsolt, Soós Zoltán, Tubák Nimród, Fodor Sándor József, Balogh József, Hamar Alpár Benjámin
  • szenátorjelöltek: Novák Csaba Zoltán, Jakab István, Kozma Mónika, Brassai Zsombor

 
Az RMDSZ-nek jelenleg három képviselője és egy szenátora van Maros megyében, de a felsőházba van esély a visszaosztott szavazatokkal a második helyezettnek is mandátumot szerezni. Mindezzel együtt biztosnak látszik, hogy sem a marosvásárhelyi polgármester-választáson az Összefogás jelöltjeként indult Soós Zoltán, sem a Maros megyei RMDSZ-szervezetet vezető Brassai Zsombor nem juthat mandátumhoz.

A választás eredménye kiütötte a biztosítékot az egyik jelöltnél. Hamar Alpár Benjámin Facebook-bejegyzésében az RMDSZ Maros megyei szervezetének kettészakadását vetíti előre.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk