Pengeváltás a Facebookon a marosvásárhelyi RMDSZ újjászervezése ügyében


A regisztrációról lemaradt Vass Levente, akit tavaly polgármesterjelöltként indított volna az RMDSZ (de később visszaléptették), felháborító disznóságok elkövetésével vádolja a szervezet Maros megyei ügyvezetését, miután nem sikerült feliratkoznia a választható és választási joggal felruházott RMDSZ-tagok listájára.

Vass-Levente
Vass szerint a másságot már csírájában elölik a Maros megyei szervezetben, csak ezzel magyarázható, miért zárták le a tagregisztrációt 20 nappal a TKT döntésében megjelölt végső időpont előtt, és „utasítják vissza a még regisztrálni vágyó személyeket, bár Brassai Zsombor január 24-én széleskörű körímélben értesített, hogy ezt február végéig meg lehet majd tenni“. „Így választanak RMDSz-elnököt Marosvásárhelyen, de így akarják „megválasztani“ kedden este azt az 51 küldöttet is, aki a várost fogja képviselni a megyei tisztújító gyűlésen, ahol az egyetlen jelölt Brassai Zsombor maradhat. Isten óvjon minket! Isten óvja az Eremdéeszt!“ – fejezi be állásfoglalását Vass Levente. A levélben név szerint említett Brassai Zsombor megyei ügyvezető alelnök válaszában emlékeztetett: a TKT döntése szerint, amelyet Vass is megszavazott, a marosvásárhelyi közgyűlést legkésőbb március 5-ig kell összehívni. A határozat elfogadása óta mintegy három hét telt el, ez alatt az idő alatt több mint 300 jóhiszemű marosvásárhelyi élt a lehetőséggel, és regisztrált, ezzel is jelezve, hogy az alakuló közgyűlésben és egyáltalán az újraalakítás folyamatában részt akarnak venni.
Brassai-Zsombor
Brassai hangsúlyozta, nem tagja sem a TKT-nak, sem annak a Területi Állandó Tanácsnak, amely pénteken úgy döntött, hogy a regisztrációs folyamán elegendő tag gyűlt össze ahhoz, hogy megtartasson az alakuló közgyűlés. „Szerepem egyszerűen a döntéshozó testületek végrehajtása – vagyis azt hajtottam végre, amit Vass is megszavazott“ – írja Brassai. „Mondom: azok a jóhiszemű vásárhelyiek, akik úgy döntöttek, hogy részt akarnak venni az újralakításban, kihasználták az alkalmas időt és eljöttek az RMDSZ székházba. Miután a TÁT lezárta a regisztrációt, megjelentek mások is: dossziényi kitöltött regisztrációs lappal… jóllehet azt is világosan kimondta a határozat, hogy csak személyese lehet regisztrálni! Erről ennyit… Ami pedig a megyei elnökséget illeti: a szabály, amit Vass is megszavazott, világosan mondja, hogy bárki lehet jelölt, akit legalább egy kerületi küldöttgyűlés megjelöl erre a tisztségre. Nos, mindezt Vass is nagyon jól tudja, hiszen a tények és a vélelmek között nagyon világos, hogy tudja“ – zárta mondandóját Brassai Zsombor. Mint arról beszámoltunk, a Területi Állandó Tanács múlt héten, pénteken tájékoztatást kapott a marosvásárhelyi RMDSZ újjászervezési folyamatának helyzetéről. A tanács megállapította, hogy a médiában folyamatosan népszerűsített tagregisztrációs felhívás meghozta eredményét, így teljesült a feltétele a városi közgyűlés megszervezésének. Ezért úgy döntöttek, hogy a testület határozata közzétételének időpontjában lezárják a tagregisztrációt, és február 12-én, kedden 18 órára összehívják a marosvásárhelyi RMDSZ közgyűlését, a Deus Providebit Tanulmányi Ház tanácstermébe. mediatica

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk