Adatok a katonai konvoj egyik teherautójának balesetében elhunyt három román katonáról


Bűnügyi kivizsgálást indított a Bukaresti Katonai Törvényszéki Ügyészség az Argeş megyei balesettel kapcsolatban, amelyben három katona életét vesztette.

A baleset úgy történt, hogy egy katonákat szállító jármű lesodródott az útról és szakadékba borult.

A gépjárművön összesen 13-an utaztak, mindannyian a 30. hegyivadász-zászlóalj katonái, és a Brassó megyei Nagysinkről Câmpulung felé tartottak. A szakadékba borult teherautó egy négy katonai járműből álló konvoj része volt. A balesetben három katona a helyszínen életét vesztette, kilencen megsérültek.

A védelmi minisztérium közölte, hogy az Argeş megyei balesetben elhunyt három katona közül ketten Afganisztánban is teljesítettek szolgálatot.

Mihai Ionuţ Toma zászlós 38 éves volt, nőtlen. Két kiküldetésben is volt Afganisztánban, 2002-től volt a védelmi minisztérium alkalmazottja.

Petre Cristian Toader tizedes 32 éves volt, nős, egy gyermek édesapja. 2008 óta szolgált a hadseregben, egyszer teljesített Afganisztánban szolgálatot.

George-Emilian Catană tizedes 40 éves volt, nős, egy gyermek édesapja, és 2002 óta állt a védelmi minisztérium alkalmazásában.

A három elhunyt katona családjának Klaus Iohannis államfő, a védelmi minisztérium, valamint az egészségügyi minisztérium is részvétet nyilvánított.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk