Az ismétlődő nemi erőszakok miatt elmarad egy fesztivál


Jövőre már nem rendezik meg Svédország legnagyobb fesztiválját, a Bråvallát, mivel az idei rendezvényen összesen 4 erőszakról és 23 szexuális zaklatásról érkezett bejelentés a rendőrséghez.

A norrköpingi Bravalla fesztivál számít Svédország legnagyobb nyári zenei rendezvényének, ezért is kavart nagy port, hogy a szervezők a folyamatos rendőrségi ügyek miatt végül úgy döntöttek, jövőre nem rendezik meg az eseményt.

A szervezők az idei zárónapon, szombaton jelentették be ezt, mivel erőfeszítéseik ellenére idén összesen 4 nemi erőszakról és 23 szexuális zaklatásról érkezett bejelentés a rendőrséghez a fesztivál ideje alatt. Az ügyet a svéd miniszterelnök, Stefan Löfven undorítónak nevezte, majd kijelentette, ennek a folyamatnak azonnal véget kell vetni.

A fesztivált már tavaly is megerőszakolási és molesztálási botrányok övezték, egy brit együttes, a Mumford and Sons be is jelentette, hogy mindaddig bojkottálja a rendezvényt, amíg biztosítékot nem kap az ellenintézkedésekre. A jegyeladások is erősen csökkentek a fesztivált övező hírek miatt, a tavalyi 52 ezer helyett idén már csak 45 ezer jegyet adtak el – írja a The Guardian.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk