Bűnvádi eljárás indult a Marosban felborult csónakot vezető férfi ellen


Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával bűnvádi eljárás indítottak a román hatóságok a Maros romániai szakaszán vasárnap este felborult csónakot vezető férfi ellen; a mentőegységek hétfő reggel óta nagy erőkkel folytatják az eltűntek keresését.

Az Arad megyei rendőség hétfőn közölte, hogy a csónakot vezető 33 éves férfinak nem volt a vízi jármű vezetésére feljogosító vezetői engedélye, a csónak nem volt bejegyezve, és többen ültek benne a megengedettnél, ezért elsüllyedt.

A fából készült, motorral hajtott csónakot vezető férfi, mielőtt a kormányhoz ült volna, alkoholt fogyasztott, légalkoholszintje 0,31 mg/l volt. Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indult ellene eljárás, 24 órás előzetes letartóztatásba helyezték – írta az Arad megyei rendőrségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi vasárnap 20.40 óra körül indult el a csónakkal a Maroson a Temes megyei Perjámos kikötőjéből (Periam Port) a másik partra, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A település közelében tizenegy ember ült be a csónakba – öt felnőtt és hat kiskorú -, Perjámosba akartak átjutni, de a túlterhelt csónak a parttól mindössze két-három méterre elsüllyedt.

A balesetről a helyszínről tudósító Aradon hírportál szerint a csónak ütközött valamivel, mielőtt elsüllyedt volna.

A Temes és Arad megyei mentőegységek, tűzoltók és búvárok hétfőn reggel óta folytatják az eltűntek keresését, két felnőttet – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit – és két nagylaki gyereket keresnek. A folyó mindkét partján és a vízben is zajlik a keresésük.

A vasárnap este történt csónakbalesetben egy négyéves gyerek életét vesztette.

MTI | Fotó: Aradon.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk