Elgázoltak egy férfit az Egyesülés negyedben, az átjáró közelében


A szóbanforgó szakaszon fokozottan balesetveszélyes, amióta három sávosra bővítették az úttestet, és megnőtt az áthaladó gépjárművek sebessége. Képünk illusztráció.

Baleset történt Marosvásárhelyen, hétfőn délelőtt, az Egyesülés negyedben, a mezőszabadi városkijáratnál, az ortodox templomnál kialakított átjáró közelében.

Az idősebb férfit teherautó gázolta el. Szemtanúk szerint a mentő már megérkezett a helyszínre, és elkezdték az elsősegélynyújtást. A városból kifele tartó forgalom leállt, a környéken hosszabb ideig tartó dugó alakulhat ki.

A szóban forgó átjárót nemrégiben áthelyezték a parktól néhány méternyire, egyúttal három sávosra szélesítették az utat, hogy egyidejűleg lehetségessé tegyék a balra kanyarodást, és a továbbhaladást is. Emiatt megnőtt az áthaladó gépjárművek sebessége. A zebrát különvilágítással látták el, és nyomógombos szemafort is felszereltek, azonban még nem helyezték üzembe.

Már korábban is többször történt baleset az átjárón és környékén. Most fokozott a veszélye a gyalogosgázolásnak, ezért ajánlott fokozott körültekintetéssel átkelni az úttesten.

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk