Felrobbantották a gépkocsi alá elrejtett gyanús csomagot Marosvásárhelyen


Marosvásárhelyen felrobbantottak kedden egy gyanús csomagot, amelyet személygépkocsi alá rejtettek el a Pandúrok úti bevásárlóközpont parkolójában – riadalomra azonban semmi ok, mert terrorelhárítási gyakorlatról volt szó.

A forgatókönyv szerint a bevásárlóközpont egyik biztonsági őre értesítette a terrorelhárítási alakulatokat, hogy gyanús csomagot talált egy személygépkocsi alatt. A csendőrség lezárta a területet, a közlekedési rendőrség átirányította a forgalmat. A csomagot felrobbantották a pirotechnikusok, a Maros megyei rendőr-főkapitányság nyomozói pedig a terrorelhárító egységekkel közösen nyomoznak a helyszínen” – magyarázta a Maros megyei csendőrség szóvivője.

Mint arról az előző napokban beszámoltunk, a marosvásárhelyi csendőrség ad otthont ezen a héten három országos szintű terrorelhárítási gyakorlatnak, Maris 17 néven. A gyakorlat során a terrorelhárító és megelőző rendszerben résztvevők felkészültségét tesztelik. A marosvásárhelyi csendőrség közleménye szerint a csendőrség kiemelt fontosságú épületeit védelmezik a gyakorlat során. A szimulálásra szeptember 19-e és 21-e között kerül sor. A gyakorlatozásban a belügyminisztérium több egysége, a marosvásárhelyi csendőrség, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), a Maros megyei rendőr-főkapitányság, a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség, a különleges kommunikációs szolgálat (STS) és más intézmények is részt vesznek.

A csendőrség közleménye szerint a Maris 17 gyakorlat egy részét a közterületeken szervezik meg, a main kívül, amelynek helyszíne az említett bevásárlóközpont parkolója volt, a marosvásárhelyi bíróság épületénél és a csendőrség bázisán is lesz hasonló rendezvény.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk