Gyerekeket szállító magyar busz balesetezett Olaszországban, többen meghaltak


Legalább heten meghaltak egy gyermekeket szállító magyar busz olaszországi balesetében, amely péntek este történt egy veronai autópálya-kijáratnál, San Martino Buon Albergo közelében – írja az MTI az Agi olasz hírügynökség jelentése nyomán.

Az olasz média által idézett mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani, miután a busz oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.

Az olasz La Reppublica azt írja, a busz Franciaországból tartott Magyarország felé az A4-es autópályán. A lap cikke szerint egy hegyvidéki üdülőhelyen járt a turistacsoport. A buszon több mint negyvenen lehettek, főleg fiúk, a halottak száma a tízet is elérheti. Az olasz lap szerint a mentősök hatalmas tragédiáról beszélnek.

Az Agi hírügynökség szerint a busz sofőrje is az áldozatok között van.Az ANSA hírügynökség szerint akár tucatnyi halott is lehet.

Az index két olvasójára hivatkozva azt írja, hogy a budapesti Szinyei gimnázium sítáborának csoportja utazott a buszon. Egyikük állítása szerint a testvére, a másik olvasónknak a lánya ült a buszon, és mindketten azt írták, hogy a hozzátartozójuk a túlélők között van.

Egy olvasónk egy Facebook-kommentben is megerősíti, hogy a Szinyeit gimnázium diákjairól van szó. Azt írja: 15-en úszták meg sértetlenül a balesetet, ők most a veronai rendőrségen vannak. Az ANSA is arról ír, hogy 14-18 éves magyar fiatalok utaztak a buszon.

A külügyminisztérium szóvivője reggel az M1-nek megerősítette, hogy egy budapesti gimnázium diákjai utaztak a buszon. Menczer Tamás azt mondta, hogy a hivatalos utaslista szerint 54 utas – diákok és felnőtt kísérőik –, valamint két sofőr volt a buszon, de információik szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból.
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel – három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.

index

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk