Három külföldi meghalt, hárman megsérültek Fenyőfalvánál


Fotó: Libertatea.

Három halálos áldozatot és három sérültet követelő baleset történt vasárnap este a Szeben megyei Fenyőfalva település környékén, az 1-es főút 293-as kilométerénél. Az elhunytak külföldiek voltak, akárcsak az a 15 éves lány, aki kómába került, és a nagyszebeni megyei sürgősségi kórházba szállították.

Az első vizsgálatok szerint egy 63 éves Gorj megyei férfi idézte elő a balesetet, amikor személygépkocsijával szabálytalan előzésbe kezdett Vesztény irányából Brassó felé haladva, és frontálisan ütközött a szemközti sávon, Brassó irányából szabályosan közlekedő autóval, amely így nekicsapódott a háta mögött haladó személygépkocsinak.

A frontális ütközés nyomán a Brassó irányából érkező személygépkocsiban utazó három személy – a 67 éves sofőr, illetve egy 55 éves és egy 21 éves nő, mindannyian külföldi állampolgárok – meghalt – tájékoztatott utóbb Elena Welter rendőrségi szóvivő.

Ugyanakkor egy 15 éves, szintén külföldi állampogárságú lányt nagyon súlyos – válságos – állapotban szállították be vasárnap este a kórházba – mondta a megyei sürgősségi kórház szóvivője, Decebal Todăriţă.

Egy 63 éves férfit koponyasérüléssel szállítottak kórházba, a sebészeti osztályon ápolják, állapota stabil.

A harmadik sérült személyt a helyszínen ellátták, megtagadta a kórházba szállítást.

A harmadik személygépkocsiban utazók közül, amelyet egy 20 éves Vâlcea megyei nő vezetett, senki nem sérült meg.

A közlekedés több órán át szünetelt vasárnap este az 1-es főút érintett szakaszán.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk