Indul a zsebtolvajlás elleni kampány Marosvásárhelyen


Öt talált pénztárcát adtak át év elejétől a helyi rendőrségnek Marosvásárhely lakosai; az elhagyott okiratok és pénz visszaszolgáltatásával polgári öntudatról tesznek tanúbizonyságot a marosvásárhelyiek – véli Valentin Constantin Bretfelean, a helyi rendőrség vezetője.

“A marosvásárhelyiek átlag fölötti polgári öntudatról tesznek tanúbizonyságot, nem csak a talált tárgyak tekintetében, hanem a tisztaság megőrzését illetően is, ezért köszönetemet fejezném ki nekik. A polgárok átérzik azoknak a lakosoknak a helyzetét, akik elveszítették személyes tárgyaikat, és arra gondolnak, hogy őket is kellemes meglepetés érné, ha visszakapnák ezeket.(…) Az év elejétől a város lakossága és a helyi rendőrök öt személynek szolgáltatták vissza elhagyott pénztárcájukat, övtáskájukat vagy kézitáskájukat. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak személyes tárgyaikra. Sok panasz érkezett a tömegközlekedési járműveken garázdálkodó zsebtolvajok miatt. Kedden 10 órakor elindítunk egy tájékoztató és megelőző kampányt, egyenruhás és civil rendőrök is fognak járőrözni a városban” – magyarázta Bretfelean.

A legutóbbi szerencsés egy szászrégeni lakos, aki múlt hétvégén jelentette a rendőrségen, hogy eltűntek az iratai. Klaus Birthler örömét fejezte ki, hogy vannak jó érzésű állampolgárok, akik visszaszolgáltatják a megtalált tárgyakat tulajdonosaiknak.

A helyi rendőrök minden esetben jegyzőkönyvbe veszik a megtalált pénztárcák, táskák tartalmát és ezt követően szolgáltatják vissza azokat jogos tulajdonosuknak.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk