Két óra alatt 14.000 lejre büntetett taxisokat a rendőrség


Két óra leforgása alatt 90 személygépkocsit ellenőriztek, 39 kihágást észleltek és 14.000 lej értékben róttak ki pénzbírságot a rendőrök egy taxisokat ellenőrző országos szintű akció keretében.

“Február 23-án az Országos Rendőr-felügyelőség keretében működő szállításügyi igazgatóság munkatársai a bukaresti Henri Coandă, a Kolozsvár, Temesvár, Jászvásár és Bákó melletti repülőterek közelében tartottak ellenőrzéseket a taxis kalózkodás és illegális személyszállítás megfékezésének érdekében. A rendőrség nagyszabású akciója főként az illegálisan taxizó személyekre és engedéllyel rendelkező, de törvénytelenül eljáró taxisokra terjedt ki – írja a rendőr-felügyelőség közleménye.

A rendőrök a közúti közlekedési kihágások miatt büntették meg a legtöbb személyt. Egy esetben bevonták egy sofőr gépjárművezetői-, valamint technikai meghibásodás miatt egy gépjármű forgalmi engedélyét.

“Az illegális személyszállítás megfékezése érdekében indított ellenőrzési akciók a következő időszakban is folytatódnak” – mutatott rá a közlemény.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk