Legalább 12 halott és 37 sérült az alpesi alagútban történt balesetben


Fotó: News.ro.

Az afganisztáni fővárost az ország északi részével összekötő Szalang-hegyi alagútban történt balesetben legalább 12 ember meghalt és több tucatnyian megsérültek – közölték a hatóságok vasárnap a Reuters jelentése szerint.

A Kabultól mintegy 90 kilométerre északra fekvő Szalang alagútban történt balesetben harminchét ember megsérült – közölte Qari Yusuf Ahmadi, a tálib kormányzat helyettes szóvivője.

“Az Iszlám Emirátus mély részvétét fejezi ki az áldozatok családjainak és felszólítja az érintett szerveket, hogy tegyenek jelentősebb és komolyabb erőfeszítéseket az ilyen szörnyű balesetek újbóli előfordulásának megakadályozására”

– mondta Ahmadi.

A helyi Tolo rádióállomás a közmunkaügyi minisztériumra hivatkozva arról tájékoztatott, hogy szombat este egy üzemanyagszállító teherautó felborult és kigyulladt az alagútban.

A tüzet vasárnapra sikerült eloltani, de az alagutat lezárták a forgalom elől, és a minisztérium szóvivője szerint a halálos áldozatok száma emelkedhet.

A szovjet építésű, 2,6 km hosszú alagút mérföldkőnek számító mérnöki teljesítmény, amely Afganisztán északi részével köti össze Kabult, és egy 3400 méter magasan fekvő hágón át létesít kaocsolaz indiai szubkontinenst Közép-Ázsiával.

NEWS.RO

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk